• Neem contact op: 06-10167716

 • Over mij

  Maak kennis met de vrouw achter De Praktijk van Femke.


  Mijn naam is Femke ten Hagen en ik woon samen met mijn vriend en drie kinderen in Neede. In mijn tienerjaren was ik al veel met mensen bezig. Ik paste op kleine kinderen, werd begeleider bij de Scouting en leidde een druk sociaal en muzikaal leven. Na mijn studie heb ik een aantal jaren in de jeugdzorg, psychiatrie, verslavingszorg en als Medisch Maatschappelijk werker in een groot ziekenhuis gewerkt. Ik hielp mensen met trauma’s, verslavingen en andere pittige levensgebeurtenissen. Maar toen overkwam mijzelf ineens een onverwachte gebeurtenis, waardoor mijn leven op kop kwam te staan. Door een ernstig auto-ongeluk met blijvend letsel als gevolg, moest ik mijn leven anders in gaan richten.

  De praktijk van Femke
  Eigenlijk wilde ik al jaren een eigen praktijk starten. Een praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen die te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen in het leven. Zelf heb ik in het leven ook de nodige ervaring opgedaan. Door mijn eigen scheiding en door het auto-ongeluk dat ik heb meegemaakt, weet ik nu ook uit persoonlijke ervaring hoe het is om met dit soort rouw en verlies om te moeten gaan.

  Kindbehartiger 
  Vanuit persoonlijke ervaringen kwam ik in aanraking met de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. Toen wist en voelde ik meteen dat ik Kindbehartiger wilde worden. Voor mij is er niets mooier dan kinderen in een scheidingssituatie een stem te kunnen geven in het juridisch speelveld, en de beleving en wensen van de kinderen te kunnen vertalen naar de ouders. Door de eigen emotionele belasting, verdriet of boosheid is het voor ouders vaak moeilijk om het kind centraal te stellen. Daardoor is het voor veel kinderen lastig om behoeftes kenbaar te maken en kunnen kinderen te maken krijgen met loyaliteitsproblemen of problemen bij het uiten van gevoelens.
  Ik wil ieder kind, maar ook iedere ouder, leerkracht, mediator, advocaat of sociaal professional die betrokken is bij een echtscheiding graag helpen met mijn expertise als Kindbehartiger.

  Contact

  Wil je meer weten? Of wil graag een afspraak maken? Neem dan contact op.

  Copyright 2020 - De Praktijk van Femke Ontwerp & realisatie: