• Neem contact op: 06-10167716

 • Voor ouders

  Als partners kun je voor de beslissing komen te staan om te gaan scheiden of uit elkaar te gaan. Ik ben er ook voor de ouders.


  Als partners kun je voor de beslissing komen te staan om te gaan scheiden of uit elkaar te gaan. Daar komt het nodige bij kijken; emotioneel, financieel, praktisch, juridisch en rondom de kinderen. Als volwassene kun je ondersteuning krijgen in dit proces van onder andere een mediator, een advocaat, financieel planner of scheidingscoach. Ook kan ik als Kindbehartiger veel voor jullie betekenen daar waar het de positie van de kinderen betreft.

  De kinderen
  Kinderen hebben een andere positie. Zij kunnen niet scheiden van een ouder. Zij blijven 50% de ene ouder en 50% de andere ouder. Als ouder wil je het beste voor jullie kinderen. Je wilt voorkomen dat jullie kinderen last krijgen of houden van de scheiding en vooral wil je dat jullie kinderen onbezorgd kunnen opgroeien.

  Mijn rol
  Ik ben er als belangenbehartiger en vertrouwenspersoon voor ieder kind in een scheidingssituatie. Ik bied kinderen en daarbij ook hun ouders ondersteuning, niet zijnde therapie of behandeling. Dat is niet altijd (direct) nodig. Als Kindbehartiger ben ik er om de beleving en wensen van kinderen helder te krijgen. Om hun visie te vertalen naar ouders, verzorgers, andere betrokkenen en waar nodig richting het juridisch speelveld.

  Ik ga (spelenderwijs) met kinderen in gesprek en spreekt ook met iedere ouder over hun beleving, de emoties rondom de scheidingssituatie, afspraken alsmede communicatiepatronen. Ik ben er om ieder kind zo vroeg mogelijk ondersteuning te bieden. Samen met het netwerk zorgt de Kindbehartiger ervoor dat ouders en kinderen sneller op de juiste plek terecht komen zodat de scheiding zorgvuldig afgewikkeld kan worden op alle fronten. Wat vooral belangrijk is, is dat ieder kind met een vertrouwd en veilig gevoel verder kan na een scheiding.

  Ondersteuning
  Er zijn verschillende momenten waarop wij kunnen helpen. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer net is besloten om uit elkaar te gaan, jullie hierbij ondersteuning nodig hebben en/of de boodschap nog verteld moet worden aan kinderen.
  • Wanneer jullie al een tijdje uit elkaar zijn, maar er zich (opnieuw) problemen voordoen. Bij veel vraagstukken die raken aan kinderen in een scheidingssituatie kan ik meedenken.
  • Wanneer jullie een juridische procedure willen starten en de stem van kinderen hierbij een plek verdient te krijgen.
  • Wanneer het contact met een ouder, die door de scheiding uit beeld is geraakt, opgebouwd moet worden.
  • Voor juridische vraagstukken en advies rondom de scheiding en de kinderen.

   

  Contact

  Wil je meer weten? Of wil graag een afspraak maken? Neem dan contact op.

  Copyright 2020 - De Praktijk van Femke Ontwerp & realisatie: